Nikoli v življenju si ne bi mislila, da boš zanosila med pandemijo. Ampak to je resničnost. Ker je to trenutno ” nova realnost ”, se moramo na to navaditi in kar jo najbolje izkoristiti. Morda se počutiš zaskrbljeno za svojega otroka in imaš v mislih več vprašanj. A brez skrbi, v tem blogu bom odgovorila na tvoja vprašanja in odpravili vse tvoje dvome. No vsaj upam, da ti bom lahko kako pomagala. Najpomembneje, kar moraš imeti v mislih je, da ostaneš na varnem in spoštuješ ukrepe in ne dovoli, da Covid-19 vpliva na veselje ob tvoji nosečnosti in pričakovanju dojenčka.

Sem bolj ranljiva?

Si morda pomislila, da ker si noseča si morda bolj ranljiva ob okužbi s korona virusom? Naj te ne bo strah saj NISI. Tako kot vsi si tudi ti, noseča ženska enako ogrožena, če imaš že obstoječe medialne bolezni, kot je diabetes, imaš prekomerno telesno težo ali si starejša. Če si torej popolnoma zdrava, te ne rabi skerbeti. Seveda obstajajo izjeme, vendar načeloma naj nebi bilo težav. Vendar to ne pomeni, da se ni treba zaščititi. Korona virus močno vpliva na tvoj imunski sistem in to je zadnje, kar želiš, da se zgodi med nosečnostjo. Torej nosi masko, razkužuj si roke, drži se socialne distance in se testiraj, če imaš simptome.

Obiski ginekologa

Obiski ginekologa bodo zelo drugačni kot običajno. Večina srečanj bo preko klica, da se preprečijo obiski bolnišnic/zdravstvenih domov. Vendar obstajajo primeri, ko boš morala iti, na primer na ultrazvok. Lahko se zgodi, da partnerja ne boš smela pripeljati s seboj. Morda se sliši kot veliko razočarajoče, saj je ultrazvok nekaj, česar se oba s partnerjem veselita.


Alternativa za baby shower

Baby shower je nekaj, kar je v zadnjem času postalo zelo popularno v Sloveniji. Verjamem, da resnično pričakuješ in želiš praznovati s svojimi prijatelji in družino. V teh prelomnih časih žal ni dovoljeno oz. ni priporočljivo biti skupaj z veliko ljudmi in prirejati zabave. A ker je danes vse takorekoč virtualno, zakaj ne bi imela tudi virtuani baby shower? Na virtualni zabavi lahko imaš toliko ljudi, kolikor si jih želiš, in še vedno boste imeli občutek skupnosti, če se skupaj virtualno podružite in odigrate kakšne igre.

Strani: 1 2

Napiši svoj komentar.