Hej. Danes sem se odločila napisati nekaj na temo uničenih, zapackanih oblačil ob uvajanju goste hrane in tudi kasneje.

Mislim, da je to velika muka vsake mamice. Kupiš čudovita oblačilca, ki lahko kaj kmalu romajo v koš, ker madežev enostavno ne moreš odstraniti.

Kot veš sama še nisem mamica, imam pa skoraj 6 mesecev staro nečakinjo, ki mi pomeni ves svet. In seveda je teta vpeta v vse pomembne dogodke. 🙂 Pred nekaj dnevi se pogovarjam s sestro, ki mi tarna kako ima naša princeska že skoraj vse bodije zapackane, kako so slinčki nepraktični in neuporabni, saj hrana, ki gre mimo ust roma direktno mimo slinčka za vrat in na njen bodi.

Se tudi tebi dogaja podobno?

Teta je začela malo premišljevati in raziskovati in našla nekaj rešitev, ki jih želi deliti tudi s tabo. 😉

Seveda sem najprej pogledala ali imam kakšen slinček, ki bi se dobro prilagodil naši Ivi okoli vratu, da ji hrana nebi mogla zatekati in seveda našla rešitev. Slinček je sestra najprej oprala in ga posušila, tako je bil pripravljen na test. 🙂 Ki ga je seveda uspešno prestal. Slinčki Bjallra of Sweden se odlično prilagajajo otrokovem vratu. Zapiranje je na ježka, tako, da se popolnoma prilagodi. Imajo tudi velik žep, kjer se zadržijo ostanki hrane. Izdelan pa je iz vodoodpornega materjala, ki lepo zadrži tekočino. Po uporabi ga obrišeš z vlažno krpo ali ga opereš v pralnem stroju.

Poleg vsega zgoraj naštetega pa še čudovito izgledajo.

ZATE IMAM PRIPRAVLJENIH ŠE NEKAJ DRUGIH NASVETOV

Kaj storiti, ko pa vseeno pride do madeža:

  1. Mleko

Namočite oblačilo v hladno vodo, ki ji dodate kapljico limoninega soka ali alkoholnega kisa. Nikakor ne uporabite vroče vode, saj lahko to privede do nasprotnega učinka. Oblačilo pustite namočeno čez noč. Naslednji dan oblačilo operite.

2. Kakci

Madeže kakcev najprej izperite s hladno vodo. Pomembno je, da to storite čim prej. Če to ni mogoče, oblačilo pustite namočeno v vodi s kapljico detergenta, ki ga običajno uporabljate.

3. Korenček

Madež čim prej izperite s hladno vodo in oblačilo posušite do naslednjega pranja. Če se madež korenčka nahaja na belem oblačilu, oblačilo posušite na soncu, ki bo madež pobelil.

4. Sladoled

Najboljši odstranjevalec madežev sladoleda je mineralna voda. Madež polijte z mineralno vodo in pustite, da se vpije. Nato oblačilo operite v pralnem stroju.

5. Rdeče sadja

Uporabite kremo za britje. Oblačilo pustite namočeno nekaj časa in ga nato operite v pralnem stroju.

6. Borovnice

Madež poškropite z limoninim sokom in počakajte nekaj minut, nato madež izperite.

7. Ostalo sveže sadje

Madež poškropite z mlekom, počakajte nekaj časa in oblačilo operite v pralnem stroju. 

8. Paradižnik

Sveže paradižnikove madeže obložite z rezinami surovega krompirja in nato madež izperite s toplo milnico.

9. Rdeča pesa

Madež takoj izperite s hladno vodo, nato oblačilo namakajte v hladni vodi tudi čez noč in ga kasneje operite v pralnem stroju.

10. Trava

Madeži trave so običajno zelo trdovratni, zato se jih lahko lotite na več  načinov. Lahko jih poskusite odstraniti z mešanico alkoholnega kisa in vode ali z limoninim sokom.

Počakajte 15 minut in madež izperite.

Madež trave na kavbojkah lahko odstranite tudi z zobno pasto. Pasto namažite na madež, pustite, da se posuši in jo nato izperite.

11. Maščoba

Najprej se poskusite madeža rešiti s sodo bikarbono. Sodo posujte po madežu in pustite nekaj časa, nato pa oblačilo operite v pralnem stroju. Če to ne deluje, lahko poskusite z uporabo ekološkega gela za pranje posode. Po mojih izkušnjah se je do zdaj gel za pranje posode še najbolje obnesel. (Vir: solemio.si)

Kakšne so pa tvoje izkušnje? Imaš tudi ti kakšen preverjen nasvet? Podeli ga z nami.

Lepo se imej do naslednjič.

Marjeta 🙂

By admin / 1. aprila, 2021

Rešitve za zapackana oblačila

Hej. Danes sem se odločila napisati nekaj na temo uničenih, zapackanih oblačil ob uvajanju goste hrane in tudi kasneje. Mislim,…

Read More
Nosečnost
By admin / 17. marca, 2021

Noseča med pandemijo

Nikoli v življenju si ne bi mislila, da boš zanosila med pandemijo. Ampak to je resničnost. Ker je to trenutno…

Read More

Napiši svoj komentar.